★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så snygg klänning :)

Svar: Eller hur, så himla bekväm också :)
Jasmine

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Har en fråga till dig som jobbar i butik är butikschef också? Har fått för mig att jag läst det?

Jag har alltid jobbat med människor, eller jag städade samt satte frimärken på brev åt campingen i Orsa som tonåring. Men annars har det varit hemtjänst, gruppboende, förskola och ja lärare som jag är nu. Börjar fundera kring om jag kanske borde testa något annat för att se om det verkligen är lärare jag vill vara. Om man då är intresserad av att testa jobba inom butik vi säger en lördag eller söndag som inhoppare om någon behöver semester eller liknade. Kan man söka för sånt då, eller är det mest så att man söker folk som vill jobba hela tiden? Jag är så sugen på att prova någonting nytt. Ska börja nytt jobb som lärare här i stan så är inte aktuellt ur den synpunkten men tänker om man skulle testa något annat ett tag bara för att prova.

Vet dock inte vart man ska vända sig heller :).

Svar: Ja precis, jag jobbar som butikschef sedan 1½ år tillbaka.
Det är tyvärr en fråga jag inte riktigt kan ge något riktigt svar på. Det skiljer sig mycket mellan olika kedjor och olika butiker. Vi till exempel lägger ner massor av jobb innan vi ens "ställer" en ny säljare på butiksgolvet (det ska intervjuas för att se att vi hittar en bra person/personlighet, läggas in i systemen samt utbildas) för att kunna säkerställa att vår höga servicenivå upprätthålls. Å andra sidan finns det kedjor/butiker där den huvudsakliga arbetsuppgiften inte är att hjälpa kunden genom hela processen (eller hur jag nu ska förklara), utan istället kanske varuhantering, exponering och kassaarbete. Så de dagliga arbetsuppgifterna kommer skilja sig mycket åt beroende på vilken kedja/butik du arbetar i. Men många butiker har olika typer av tjänster, både tillsvidare på hel- och deltid, samt även "extra vid behov"-tjänster.

Mitt tips är att ta med dig CV och PB till de butiker du är intresserad av, gå in och presentera dig och förklara vad du söker. :)
Jasmine

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh tack för svaret :D

Svar: Ja men inga problem! :)
Jasmine