Ny kamera - Sony a5000

 
 
 
Säg hej till min nya bebis! ♥ Det blev alltså att köpa en kompakt systemkamera, närmare bestämt en Sony a5000. Att välja en Sony kändes rätt självklart då min stora systemkamera är av det märket och jag älskar den massor haha. Ja ni ser ju på bilderna ovan som är tagna med den (kamerahus: Sony a300 + objektiv: Sony AF-DT 50/1,8 SAM) hur bra vi kommer överrens ;)
 
Några av punkterna jag gillar med denna:
  • Att den är så liten såklart, får lätt plats i min hand.
  • Jag kan använda helt manuella inställningar om jag vill, men även i helt autoläge tar den grymma bilder!
  • Man kan även filma med denna (full HD) vilket jag inte kan med min stora, kul vid resor och sånt (har inte tänkt videoblogga "tyvärr" haha)
  • Den har inbyggd wifi!! Betyder alltså att jag kan föra över bilder till min iphone direkt om jag vill och lägga ut på instagram eller bloggen!
  • Skärmen går att vinkla 180 grader, alltså perfekt för att kunna ta selfies eller gruppbilder ;)
  • Det går att byta objektiv. Just nu sitter det ett 16-55 mm-objektiv på som ni ser, och det är perfekt och mångsidigt men alltid kul att möjligheten finns att byta.
Denna kamera kommer jag alltså att använda mestadels när jag ska iväg och inte orkar släpa med mig stora kameran, alltså perfekt för resor med mera. Ska visa lite bilder jag tagit med denna så fort jag kan så får ni se. Är iallafall supernöjd hittills, så det var en riktigt bra investering tycker jag :)
Foto - Sonya5000
Junitjej

Jättefin kamera!

Svar: Ja jag gillar den massor! :)
Jasmine

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Kul med nytt :).

Svar: Ja absolut! :)
Jasmine